De afgelopen jaren zijn er in het kader van de Intergemeentelijk Structuurvisie Leek-Roden allerlei goede ideeën ontstaan over de ontwikkeling van Terheijl. Nu deze structuurvisie grotendeels van de baan is zou het jammer zijn als de goede ideeën van bewoners en andere betrokkenen bij Terheijl in de koelkast zouden belanden. Op 25 januari 2016 organiseren de Buurtschap Nietap-Terheijl en de Vereniging Natuurschoon daarom in samenwerking met de gemeente Noordenveld de werksessie "Meedenken en Meedoen" in Café De Waag te Nietap.

Verschillende projecten en projectwensen die op dit moment (kunnen gaan) spelen in en rond Terheijl worden op deze avond kort door de verschillende projecteigenaren aan u gepresenteerd. Vervolgens gaat u met hen aan de slag om een project waar u een bijdrage aan zou willen leveren verder uit te werken. De uitnodiging voor deze bijeenkomst is huis aan huis verspreid in Nietap en Terheijl. Komt u meedenken en meedoen? Aanmelden als deelnemer kan door contact op te nemen met Peter Wolters van de Buurtschap Nietap-Terheijl, J.P. Santeeweg 36 of door te mailen naar .

Heeft u zelf een idee of wens die u graag in Terheijl gerealiseerd wilt zien, dan bieden wij u de mogelijkheid dit toe te lichten en vervolgens kunt u met geïnteresseerde buurtgenoten uw idee verder uitwerken. De buurtschap Nietap-Terheijl, Vereniging Natuurschoon, de gemeente Noordenveld en Prolander zorgen voor materiaal en ondersteuning deze avond. U kunt zich aanmelden om een idee of wens te presenteren door contact op te nemen met Geerhardt Dijkhuis van de Buurtschap Nietap-Terheijl via .