Afgelopen vrijdag 8 juli heeft een groep enthousiastelingen het labyrint in Natuurschoonbos weer aan de vergetelheid ontrukt! In het afgelopen voorjaar was er weer veel gras over de randen van de paadjes gegroeid. De buitenste ring was op enkele plaatsen zelfs al geheel verdwenen! Gewapend met spades, batsen, schrapers, harken, schoffels een borstelmachine en veel goede moed is de groep aan het werk gegaan. 

     

Halverwege de ochtend zorgde Ineke namens het bestuur van de vereniging voor de welverdiende koffie met koek.

 

     

Op allemaal verschillende wijzen werd het gras te lijf gegaan. Harm haalde zijn grasmaaier er bij, Theo de strimmer, Tjerk reed eindeloos rondjes met de onkruidborstel...  Het is in ieder geval duidelijk dat vaker en korter maaien van het labyrint het onderhoud enorm zou verbeteren. We gaan de vereniging daarom voorstellen om een grasmaaier te kopen! Daar kan dan ook het gras rond de banken op de hertenweide kort gehouden worden.

     

 Na een uur of vier ploeteren was het werk misschien nog niet helemaal af, maar was het labyrint weer helemaal zichtbaar en beloopbaar! Helaas werden we bij het afronden van de werkzaamheden nog wel even door een dikke plensbui overvallen :-(

     

Heel veel dank aan de noeste werkers!!!