Soms waaien er bomen om in een storm, of gaan ze spontaan tegen de vlakte. Als het kan laten we dit hout ter plekke liggen. We vinden hout in het bos beter dan hout in een hok. Of in een plank. Maar lang niet altijd kan hout blijven liggen waar het neergevallen is. Afhankelijk van de urgentie en de omvang van de 'schade' regelen we het wegzagen van dergelijk hout zo veel mogelijk in eigen beheer, met eigen vrijwilligers. We proberen dat hout een zo duurzaam mogelijke bestemming te geven. Op dezelfde manier gaan we ook om met onderhoudswerkzaamheden waarbij hout beschikbaar komt.

Hout dat vrijkomt wordt verkocht aan vrijwilligers en leden van de vereniging. We hebben als bestuur besloten om geen hout meer aan derden te verkopen. Als er op een gegeven moment hout beschikbaar is krijgen vrijwilligers en leden van onze vereniging daar vanzelf een mailtje over.

Het bestuur heeft besloten om geen gebruik meer te maken van lokale brandhoutzagers. Een belangrijke reden is dat er tegenwoordig voor het vellen en verzagen van bomen en stormhout naast allerlei andere zaken steeds meer aantoonbare ervaring en een opleiding met certificering vereist is! Met onze eigen vrijwillige zagers maken we daar harde afspraken over en die leggen we vast in een vrijwilligers overeenkomst.