Bestuur

Positie:
Lid
Adres:
Nietap
E-mailadres:
Telefoonnummer:
0594-853253
Mobiele nummer:
06 27168048
Overige informatie:

Mijn naam is Reina Rentema, tot september 2016 ‘stadjer’ nu enthousiaste nieuwkomer in Nietap, samen met mijn man en onze bijna zwarte herder.

Bij onze keuze voor Nietap speelt niet alleen het uitzicht en het landelijke karakter van het dorp een rol, ook de nabijheid van het Natuurschoonbos is voor ons bijzonder. Kernwoorden: ruimte, natuur, gemeenschap en (voor ons) woonplezier!
Dat het Natuurschoonbos ‘gemeenschappelijk’ en lokaal eigendom is dmv een vereniging, is voor ons een extra kers op de taart! Het zelf kunnen bijdragen aan een mooie, bosrijke woonomgeving door lidmaatschap van ‘Vereniging tot behoud van Natuurschoon’ en het maandelijks actief bijdragen aan het behoud door samen als ‘vrijwillige boswerker’ in het bos onderhoud te doen, vinden wij heel waardevol. Het heeft ons beiden direct doen besluiten actief lid te worden van de vereniging.   

Oorspronkelijk opgegroeid in Friesland en nu 41-jaar lid van Natuurvereniging ‘It Fryske Gea’ (jeugdlid geworden op mijn 16-de) maakt wel duidelijk dat ik wat met natuur hebt.
Onze vele jaren van fiets- en wandelvakanties door bijzondere Europese landschappen, gebergten, kustlijnen en natuurparken, maken je oog voor natuur scherper en je waardering groter.
Mijn aandacht en waardering voor bijzondere bloemen en planten is groot, (groot) wild is altijd interessant (zoals vos, das, gems, eland en deze zomer hopelijk ook walvissen). Gefascineerd ben ik door grote vogels (als Ooievaar, Kraanvogel, Monniksgier en Arend) indien mogelijk fotografeer ik landschappen, planten/bomen en dieren graag.

In het voorjaar van 2017 heb ik mijzelf gemeld bij het bestuur van Natuurschoon als ‘belangstellende voor het versterken van het bestuur’. Afgelopen jaar heb ik met het bestuur meegelopen en in de keuken gekeken. Mijn belangstelling, op basis van mijn ervaring bij andere verenigingen, gaat uit naar het versterken van de vereniging door de basis van de vereniging te verbreden en voor veel meer leeftijdsgroepen activiteiten voor en door leden in en rond het bos te organiseren.
In de nabije toekomst hoop ik jullie nog vaak en veel te ontmoeten.