De website van Natuurschoon Nietap is gemaakt door Tjerk Vonck. Hij zorgt ook voor het beheer en onderhoud. De artikelen op de website zijn geschreven door Ron ter Burg, Fetske Zwaga en Tjerk. De nieuwsberichten over werkzaamheden in het bos en het vrijwilligerswerk worden geschreven door Tjerk. Alle Veenstra levert bijdragen over de geschiedenis van Natuurschoon. Gezamenlijk proberen wij de website zo actueel en compleet mogelijk te maken en te houden. De website is niet bedoeld als archief voor alles wat er in de afgelopen jaren in en rond het bos gebeurd is. Oud nieuws en andere informatie die van weinig waarde meer is kan en zal daarom van de website verwijderd worden.

Foto's

Veel van de 'snelle kiekjes' bij nieuwsberichten zijn gemaakt door Tjerk. De mooiste foto's op de website zijn geheel belangeloos gemaakt door Ron ter Burg en Monique Torensma. Dank jullie wel!!

Joomla!

Joomla!Joomla!De website is ontwikkeld op basis van versie 3 van het Joomla! Content Management Systeem. Joomla! is een vrij (als in gratis), open source web content management systeem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt op basis van een MySQL database. Gratis betekend niet dat een website als deze niets kost, al worden de kosten vooral uitgedrukt in 'tijd' en 'energie', en betaald met 'enthousiasme'. De vormgeving van de website wordt in belangrijke mate bepaald door het 'PIXEL' template van Joomlashine. Dit template zorgt er bijvoorbeeld voor dat de website volledig responsive is, en goed werkt op beeldschermen van verschillende grootte, allerhande tablets en smartphones. Voor de website van Natuurschoon is het PIXEL template overigens op allerlei punten aangepast om alles er overal mooi en consistent uit te laten zien. Tenminste, dat vinden wij.

Twitter

Berichtjes van de website worden vrij automagisch in de Twitter feed van Natuurschoon weergegeven. Af en toe wordt er ook tijdens werkzaamheden in het bos een Twitter berichtje uitgestuurd.

Facebook

De vereniging heeft een Facebook account. Sommige berichtjes van de website worden ook automatisch op Facebook gepubliceerd. Het is de bedoeling dat op de Facebook pagina ook meer over actuele zaken en anekdotes uit de historie van de vereniging gepubliceerd wordt. Iedereen wordt van harte uitgenodigd zijn reactie en bijdrage aan eventuele discussies te geven.