U kunt heerlijk wandelen in het Natuurschoon. Op het kaartje hiernaast is het gehele Natuurschoongebied aangegeven. Tevens zijn de meest markante plekken aangegeven.

Wandeling door NatuurschoonWandeling door Natuurschoon

Het is mogelijk om een leuke rondwandeling te maken door het bos (met rode stippen aangegeven op het kaartje). Deze wandeling is ook te downloaden. Als u met de auto bent, kunt u deze parkeren op de parkeerplaats (P) van het bos aan de Vagevuurselaan. Daar is ook een informatiepaneel geplaatst met informatie over het gebied en de geschiedenis.

De bijzonderheden in het bos zijn o.a.:

  • H = Voormalig Hertenkamp, nu toegankelijk als speelveld
  • B = Voormalige boswachterswoning
  • O = de omgevallen oude beuk (omgevallen in 2004)
  • M = Meester Posthuma-bank, één van de oprichters van de vereniging en de eerste voorzitter
  • D = Duiventoren, deze is in 1997 van oude steen gebouwd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Vereniging
  • C = Camping, dit terrein wordt verpacht aan de recreatievereniging "De Ommelanden"
  • R = Ronde vijver, de vroegere "goudvisschenvijver"
  • V = Het Vagevuur, een zogenaamde pingoruïne

Andere wandelingen

Het is zeer de moeite waard om in Natuurschoon en Terheijl op stap te gaan met de monniken van de Uithof Terhelle! Aan de hand van deze bijna zeven kilometer lange wandeling kom je meer te weten over de historie, cultuur en natuur van Terheijl.

De gemeentes Leek en Roden hebben samen een aantal wandelingen laten maken over de landgoederen in Leek (Nienoord), Terheijl (Natuurschoon) en Roden (Mensinge). Eén van die wandelingen maakt in twee dagen (40 km) een rondje Roden-Leek-Roden, onder andere door Natuurschoon. De beschrijving is hier te downloaden.

Ook op de website 'Wandelen rond Roden' staat een leuke wandeling door Natuurschoon.

Verder loopt het Drenthepad (vroeger het Domela pad) door het Natuurschoon bos. Meer informatie over dit rondje Drenthe staat op de Nivon site.

Voor liefhebbers van Geocaching is (door derden) een Geocache route van ongeveer 3 kilometer uitgezet die met behulp van een GPS gevolgd kan worden.