Het Vagevuur in Natuurschoon NietapHet Vagevuur in Natuurschoon NietapOp zaterdag 5 november wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt. De Natuurwerkdag is een initiatief van het samenwerkingsverband LandschappenNL. In Drenthe wordt de Natuurwerkdag georganiseerd door Landschapsbeheer Drenthe. Ook onze vereniging doet mee aan de Natuurwerkdag, en de startlocatie in Drenthe is dit jaar zelfs in ons bos! Gedeputeerde Henk Jumilet zal hier samen met de directeur van Landschapsbeheer Drenthe de aftrap doen. 

In Natuurschoon Nietap zal er gewerkt worden rond het Vagevuur. We gaan de opslag verwijderen van de oevers. Door deze bomen en struiken weg te zagen, maken we het ven weer open en zorgen we ervoor dat door de grotere invloed van weer en wind de waterhuishouding en waterkwaliteit zullen verbeteren. We maken daarbij de oevers toegankelijk als rustplaats voor watervogels. De werkzaamheden zijn onderdeel van een project waarin ook groter onderhoud uitgevoerd gaat worden en de paden en lanen in de omgeving verbeterd en hersteld zullen worden.

Ook is er de mogelijkheid om ter afwisseling van de werkzaamheden veldonderzoek aan een Pingo te gaan doen, bij het Vagevuur of bij een nabij gelegen andere (vermoedelijke) pingoruïne.

De werkzaamheden vinden plaats van 9.00 tot 13:00 uur op 5 november 2016. Er wordt voor koffie, thee & lunch gezorgd!!

We verzamelen bij de parkeerplaats bij de meester Posthuma bank.

Alle leden, vrijwilligers, buren en andere betrokkenen bij Natuurschoon worden van harte uitgenodigd om bij deze klus aanwezig te zijn en een handje mee te helpen! Je kan je opgeven via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/natuurschoon-nietap

Vraag ook eens in je omgeving wie het leuk zou vinden om mee te helpen? 
Kinderen die vertrouwd zijn met een zaag of takkenknipper zijn van harte welkom!
Veel handen maken licht werk, en we maken er een gezellige ochtend van!