Op vrijdag 16 maart organiseren de kunstenaars die werken aan de entrees van allemans-goed Terheijl een dag in het veld. Zij gaan, graag samen met u, op zoek naar potklei! 

De hoofdlijn van allemansgoed Terheijl is te herleiden tot de uitzonderlijke geologische kenmerken. Deze zijn nog altijd te herkennen aan de bijzondere bodem en de gevarieerde flora. Bijzonder is vooral ook de aanwezigheid van potklei in het gebied. Deze en andere ‘bodem-schatten’ hebben door de eeuwen heen geleid tot een grote diversiteit in cultureel gebruik van de grond.

We gaan met de grondboor en schep onder de arm op stap, op zoek naar die potklei. Op een aantal nauwkeurig bepaalde ijkpunten nemen we bodemmonsters. Ieder monster wordt voor-zien van een merkteken. Eenmaal terug bij het verzamelpunt, hebben de deelnemers de mogelijkheid om een handafdruk van klei te maken. Deze handafdrukken worden gedroogd en later gestookt. De materialen en inzichten die we middels deze en andere veldtochten vergaren, worden ingezet bij het ontwikkelen van kunstwerken voor de entrees. Iedereen die niet bang is voor vuile handen en voeten en mogelijk wat regen is van harte uitgenodigd.

Graag even aanmelden bij Onno Dirker: 

Rudy Luijters, Onno Dirker, Krijn Christiaansen, Cathelijne Montens, Jeroen van Westen

wanneer vrijdag 16 maart 2017
hoe laat 13.30-17.00 uur 
waar verzamelen entree Noord, halverwege het fietspad tussen De Schans en de Natuurschoonweg, Nietap. (parkeren kan op het parkeerterrein bij De Schans) 
aanmelden 

Voor meer informatie over het kunstproject: http://allemansgoedterheijl.nl