Afgelopen dinsdag 1 mei hebben de kunstenaars die werken aan de totstandkoming van het Allemansgoed Terheijl een kleimonster (een aantal kruiwagens vol) genomen uit een hoek van de Duivenweide in Natuurschoon. Het is algemeen bekend dat met name in Natuurschoon de potklei zeer dicht aan de oppervlakte ligt en van hoge kwaliteit is. Aan de hand van het monster zal bepaald worden of deze klei geschikt is voor de werkzaamheden die men verder nog van plan is. Als de klei geschikt blijkt zal er later meer gewonnen worden en maakt onze vereniging van de gelegenheid gebruik om een nieuwe poel of plas/dras gebiedje te maken. Dit zal de biodiversiteit in het gebied vergroten; het belooft met name voor amfibieën en reptielen een fijne plek te worden.

Op zaterdag 19 mei zal een deel van de gewonnen klei geschikt gemaakt zijn om echt mee te boetseren. Op het allemansveld is te zien wat er zoal komt kijken bij het mengen van klei en worden de eerste stooktesten van de klei die tijdens eerdere excursies is gewonnen, getoond. Voor wie graag zelf thuis de geprepareerde klei wil uitproberen, worden er kleibroden uitgedeeld. In de laatste week van mei is het mogelijk om tijdens een workshop vormen te boetseren met de geprepareerde klei die afkomstig is uit de nieuwe poel van Natuurschoon.

Voor meer informatie over de exacte dag en tijd, houdt u de aankondigingen op de website of in de vitrines bij de entrees van het Allemansgoed in de gaten.