18/04/2020 - De afgelopen weken is het bos uit z'n winterslaap ontwaakt. De natuur trek zich van Corona en anderhalvemeter discussies gelukkig niets aan. De anemoontjes staan vol in bloei, de ronde vijver en het Vagevuur liggen er op hun paasbest bij. Toepasselijk want rond de paasdagen was er voor de kinderen een aardigheidje te beleven in het bos; een kleinschalige en geheel spontane speurtocht naar her en der verstopte eieren en een leuke rebus als puzzel. Dat was een mooie opkikker in deze barre tijd! Het labyrint kon ook wel een opkikker gebruiken. Daarom hebben Peter, Henk, Fetske en Tjerk op een paar warme avonden een heleboel gras en onkruid verwijderd en de klus afgerond met een paar lange wandelingen met de onkruidbrander. (Hebben jullie een idee hoe lang het pad door het labyrint is?)

Afgelopen week hebben Yvonne en Wim de Japanse Duizenknoop weer onder handen genomen. Het is de bedoeling om deze exoot met wortel en tak uit te roeien maar of dat nog gaan lukken is de vraag. We zullen er een harde dobber aan hebben! Dit weekend heeft Jakob de mollen in de Natuurschoonweide op hun kop geven met de weidesleep. Hopelijk trekken deze onderkruipers naar een ander perceel toe zodat de grasmat op de weide zich wat kan herstellen.

Zo is er in Natuurschoon altijd wel wat te doen. Ook zin in een klusje? Geef het maar aan! En dan na afloop uitblazen op het nieuwe bankje dat we van de Bosgroep hebben gekregen...