Boekje - Op stap met de MonnikenBoekje - Op stap met de MonnikenIn het boekje 'Op stap met de monniken' wordt een prachtige wandeling beschreven die je op speelse manier mee neemt door het bijzondere landschap én de geschiedenis van Natuurschoon en Terheijl.

De bijna zeven kilometer lange wandeling voert via onverharde paden door het Natuurschoonbos en langs de es en weides van Terheijl. In dit gebied bestierden monniken en lekenbroeders van het Cisterciënzer klooster Aduard in de 15e en 16e eeuw een welvarende uithof. Aan de hand van het verhaal over de jonge monnik Sigurt wordten we meegenomen naar de tijd rond het jaar 1500, en komen meer te weten over de historie, cultuur en natuur van Terheijl. Aan de hand van de route wordt beschreven wat er in de streek gebeurde en wat daar nog van te zien is.

Het boekje bevat een routebeschrijving en een losse wandelkaart met wetenswaardigheden.

Vereniging Natuurschoon heeft een stapeltje losse kaartjes beschikbaar voor belangstellenden (vraag er gerust naar!) maar het boekje is zeer de moeite waard. Wie het wil hebben moet er naar speuren; het was tot juni 2023 voor € 7,50 te koop bij de reguliere boekhandel maar de voorraad is op. Zoek er naar op rommelmarkten of marktplaats. Het heeft ISBN-nummer 978-90-77989-86-9.

Wandelkaartje - Op stap met de MonnikenWandelkaartje - Op stap met de Monniken

Er staan nog meer wandelingen op de deze website!