IVN Westerkwartier organiseert weer verschillende activiteiten in Natuurschoon. We juichen dit en dergelijk gebruik van ons bos van harte toe!

Op 17 oktober organiseert men een paddenstoelen speurtocht, een ontdekkingsreis door de geheimzinnige wereld van paddenstoelen. De gidsen zullen u vertellen over het mysterieuze leven van paddenstoelen, welke giftig zijn of niet en de betekenis van paddenstoelen voor de natuurlijke kringloop in het bos. Met een spiegeltje kan je de onderkant van paddenstoel bekijken. Ook krijgt u een zoekkaart om zelf tijdens de wandeling mee te kunnen speuren. Zo kan je kennismaken met de parasolzwam, de geweizwam of het vuurzwammetje. Een uitgelezen kans om paddenstoelenexpert te worden!

Op 30 oktober kan je op stap met de Nachtwachter! De Nachtwachter woont in het bos, maar vertoont zich overdag nooit. Als geen ander kent hij de geheimen en bijzonderheden van de nacht. Aan kinderen en volwassenen vertelt hij graag over het leven van dieren en planten in het bos. De Nachtwachter leert jong en oud de nacht beleven door te ruiken, proeven, horen en zien...

Beide activiteiten richten zich vooral op kinderen.