10 maart 2012 was de Nationale opschoondag. Ook in het Natuurschoonbos zijn een tiental vrijwilligers van de Vereniging tot behoud van Natuurschoon Nietap, Leek en omgeving in touw geweest om zwerfvuil te ruimen.

20120310_vrijwilligerskl20120310_vrijwilligerskl

Zowel vanuit Roden als vanuit Nietap staan er zes vrijwilligers klaar die per maandelijkse toerbeurt hun ronde in het Natuurschoonbos doen om zwerfvuil te ruimen om zo het bos schoon en leefbaar te houden. Deze vrijwilligers voeren hun taak zeer goed uit waardoor er weinig zwerfvuil in het Natuurschoonbos te vinden is.
Daarnaast is er in het Natuurshoonbos nog een groep vrijwilligers die periodieke werkzaamheden uitvoert.

Na de winterperiode, tijdens de Nationale opschoondag van 10 maart jl., hebben alle vrijwilligers van de Vereniging Natuurschoon hun beste beentje voor gezet en hebben ze een extra ronde gedaan door het Natuurschoonbos om op de moeilijk bereikbare plekken het zwerfvuil te ruimen. De tien vrijwilligers hebben in totaal 3 kruiwagens zwerfvuil uit de sloten, bosranden en onder de braamstruiken weg gehaald. Met deze actie is weer de basis gelegd voor een schoon en leefbaar Natuurschoonbos.

Zodra het weer het toelaat en het bos weer voldoende droog is, zullen ook de paden in het Natuurschoonbos weer geëgaliseerd worden. Na de dunningswerkzaamheden zijn er een aantal paden beschadigd. Binnenkort worden deze paden weer hersteld zodat het Natuurschoonbos weer overal prima begaanbaar is.

Tot gauw in het Natuurschoonbos!