Projectnieuws

07-09-2019 - Afgelopen week hebben Teus en Tjerk het derde en laatste verslag over de in ons bos uitgevoerde projecten aangeboden aan Janine Hogeman, vertegenwoordiger van de gemeente Noordenveld. De gemeente heeft samen met de provincie Drenthe en de Regio Groningen-Assen middels een behoorlijke subsidie de omvangrijke werkzaamheden die we uitgevoerd hebben aan de Lanen, de Zwarte Ryth, het Vagevuur, de Toutenburgsingel en de Ronde Vijver mogelijk gemaakt. Het feestje hebben we in Mei al gevierd, maar nu zijn de werkzaamheden dan ook echt klaar. Het verslag laat zien dat alle geplande werkzaamheden uitgevoerd zijn en da alles netjes binnen de begroting is gebleven. Vol vertrouwen hebben we de gemeente dan ook gevraagd om de laatste tranche van de subsidie aan de vereniging uit te betalen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.natuurschoon-nietap.nl/projectnieuws#sigProIdb80c1e1958

Wat vooral niet onvermeld mag blijven is dat de leden en bestuurders van de vereniging Natuurschoon bijna 1700 manuur aan werkzaamheden hebben bijgedragen! Vele uren van het bestuur en de projectgroep voor overleg in de jaren van voorbereiding, voor het schrijven van de plannen, het maken van de begroting en dergelijke, maar ook vele uren in het bos met de aannemers, ecologen en de vele vrijwilligers die allerlei voorbereidende en opruimwerkzaamheden uitgevoerd hebben. Hulde aan iedereen!!  

Het verslag is voor iedereen beschikbaar op deze website. In dit verslag zijn de financiën en dergelijke niet opgenomen. In de ledenvergaderingen komt die informatie natuurlijk wel op tafel!

17-05-2019 - Vandaag was er feest in Natuurschoon! En daar was ook alle reden voor; we vierden de afronding van de vijf projecten waar we met z’n allen de afgelopen jaren heel veel tijd en energie in gestoken hebben. Projecten die bij tijd en wijlen ook wel eens wat te veel van ons en de vereniging gevergd hebben, maar die we uiteindelijk heel succesvol af kunnen sluiten! Voorzitter Tjerk Vonck kon zo'n 70 aanwezigen welkom heten bij de Meester Posthumabank. Er waren gasten van de naburige gemeentes, de regio, provincie, Staatsbosbeheer, maar vooral ook buren, leden, donateurs en vrijwilligers van onze vereniging.

Teus, onvolprezen voortrekker van de projecten, stond uitgebreid stil bij de aanleiding en voorbereiding van alle werkzaamheden die in het bos uitgevoerd zijn. Vervolgens werd er een wandeling gemaakt via de Parkeerplaats en de Zwarte Ryth naar de Ronde Vijver. Bij de parkeerplaats werden de nieuwe informatiepanelen onthuld door Wethouder Kosters van de gemeente Noordenveld. Op een mooi punt langs de Zwarte Ryth hield Laus Paagman een praatje over de natuurwaarden van het gebied en de te verwachten ontwikkelingen. Teus ging bij de Ronde Vijver in op de historische waarde van dit stukje bos en Tjerk deed op een markant punt in een van de lanen uitgebreid uit de doeken welke belangrijke rol de leden bij de werkzaamheden en vooral ook bij de belangrijke en moeilijke besluiten gespeeld hebben. Na afloop van de wandeling (en een lange lijst bedankjes) werd er nog lekker lang geborreld in het bos! 

View the embedded image gallery online at:
https://www.natuurschoon-nietap.nl/projectnieuws#sigProId5c0b45dc57

18-04-2019 - Vandaag is de laatste hand gelegd aan de afwerking van de meester Postumalaan en de parkeerplaats. Het lage slietwerk (remwerk) rond de parkeerplaats was eerder deze week al gemaakt, vandaag werden de nieuwe brugleuning en de afsluitboom geplaatst. Wij zijn erg tevreden met het resultaat. Het grint ligt nog wel wat dik, maar dat wordt vanzelf nog wat uitgereden. De eerste auto's stonden er in een mum van tijd!

View the embedded image gallery online at:
https://www.natuurschoon-nietap.nl/projectnieuws#sigProId831cf99f46

29-03-19 - Nu het na een vrij lange natte periode steeds droger wordt in het bos heeft onze aannemer op verschillende fronten zijn werkzaamheden hervat. De laan naar de Meester Posthumabank en de parkeerplaats worden bijvoorbeeld afgewerkt met een laag granulaat en Schots graniet en enkele andere paden worden met zand hersteld. De natten plekken in de Toutenbugsingel zijn van een diepe drain voorzien en het stuk gereden talud wordt geëgaliseerd en met zand versterkt. Half april wordt ook het slietwerk op de parkeerplaats gezet, en dan lopen de werkzaamheden toch echt op hun eind!

View the embedded image gallery online at:
https://www.natuurschoon-nietap.nl/projectnieuws#sigProId9af8a0c892
Ondertussen vorderen de werkzaamheden van de gemeente aan het fietspad ook gestaag! 18 april gaat het weer open!

24-01-2019 - Op 16 januari was er een speciale ledenvergadering over de projecten die in Natuurschoon worden uitgevoerd. Alle belangstellende leden zijn daarmee weer goed geïnformeerd en bijgepraat over de vorderingen en resultaten van de projecten in het afgelopen jaar en de afronding hiervan in de komende maanden. De projectgroep heeft de uitgevoerde werkzaamheden uitgebreid toegelicht. Voor wie de vergadering gemist heeft staan hier de presentaties die in de vergadering gebruikt zijn. Daarmee is niet hele verhaal te reproduceren, maar wel de belangrijkste lijnen. De financiële informatie staat als gewoonlijk niet online. 

Ook de verslagen die de afgelopen maanden over de werkzaamheden gemaakt zijn zijn overigens beschikbaar, op de projecten pagina, maar ook hier:

25-12-2018 - Het nieuwe fietspad langs de Toutenburgsingel nadert z'n voltooiing. Aan de westkant van de singel is het fietspad geheel vernieuwd, aan de oostkant is er zelfs een nieuw fietspad aangelegd. Dit stuk fietspad wordt nog met paaltjes van de rijbaan afgescheiden. De schelpen moeten natuurlijk nog wat aangereden worden, dus de eerstkomende tijd zal het nog niet zo comfortabel fietsen. Excuses voor de overlast, maar in het voorjaar zal er een zacht knisperend pad liggen!

View the embedded image gallery online at:
https://www.natuurschoon-nietap.nl/projectnieuws#sigProId5821113fa0

Aan de oostkant van de singel wordt een verbreding van de laan gemaakt zodat daar een paar auto's geparkeerd kunnen worden. Met de toenemende populariteit als wandelgebied was daar steeds meer behoefte aan. Er kan nu geparkeerd worden zonder dat de laan en de bermen daar onder lijden.

05-12-2018 - De verschillende grondwerkzaamheden langs de Meester Posthumalaan naderen hun afronding. De slootjes zijn geschoond, de bermen afgewerkt, de blubber weggeschraapt... Nog een paar laatste klussen en opruimwerk, en dan kan de nieuwe laag steentjes gestort worden.

View the embedded image gallery online at:
https://www.natuurschoon-nietap.nl/projectnieuws#sigProId499bf0b6f8