30-08-2018 - Een paar weken geleden zijn de baggerwerkzaamheden van de Ronde Vijver en de Zwarte Ryth afgerond. Het slib ligt op een weilandje te composteren tot het verder verwerkt kan worden. Ook de vel werkzaamheden in de Toutenburgsingel en rond de Maatlanden (de zuidelijke helft van ons bos) zijn klaar. Het hout ligt opgestapeld in de Meester Posthumalaan en de Toutenburgsingel. Dit wordt zo snel mogelijk afgevoerd zodat dit de komende werkzaamheden niet in de weg ligt. (Als iemand nog brandhout wil hebben moet je snel zijn!) Langs de singel is overal een brede strook van de ondergroei afgezaagd met een forrestcutter, en niet geklepeld, zodat er maar weinig troep (mulch) achter gebleven is. De komende jaren zorgen we er door regelmatig maaien/klepelen voor dat hier een bredere grasberm ontstaat. In de singel is nu meer dan voldoende ruimte om een heleboel nieuwe eiken te poten.
We zijn ook erg tevreden over de werkzaamheden in de meest zuidelijke beukenlaan op de Maatlanden. Er zijn veel met elkaar concurrerende bomen uit gehaald, maar toch is het aanzicht van de laan goed behouden gebleven! 

Vorige week is ook een telling gedaan van alle te snoeien bomen. In totaal zullen er de komende weken meer dan 1800 bomen gesnoeid worden. Daarbij worden raar uitgroeiende takken en vooral veel dood hout verwijderd. Nog ff doorbijten dus, en dan zijn de werkzaamheden al snel klaar!