Op 12 december waren de vrijwilligers van Natuurschoon Nietap aan het werk in het bos aan de kant van Roden. De naar het zuid-westen uitwaterende sloot die onder het fietspad door gaat heeft jaarlijks een grote beurt nodig om onnodig hoge waterstanden en het volledig onder lopen van het bos te voorkomen. Door de noeste arbeid van de voorgaande jaren gaat deze klus ons gelukkig steeds makkelijker af. Echt grote blokkades zijn er al jaren niet meer en graafwerk is haast niet meer nodig.

     

De helft van de groep trok weer vele kubieke meters blad en takken uit de sloten, de rest van de groep snoeide het her en der opgeschoten groen weg langs het prachtige pad om de twee kleine weilandjes.

 

     

Halverwege de ochtend kwam Teus weer langs met de koffie en een lekkere versnapering!

Na de koffiepauze werd een totaal verstopte duiker ontdekt die pas na het volledig uitgraven en ontstoppen van de betonbuizen weer water door wou laten. Het pad werd provisorisch hersteld, en we waren nauwelijks klaar of de eerste wandelaar met spierwitte hond diende zich aan. Ze haalden gelukkig schoon de overkant!